Recomandări radiofonice

Am două posturi de radio norvegiene preferate pe care vreau să le recomand ascultătorilor de limbă norvegiană, dar chiar și celor care nu înțeleg o boabă.

I. NRK , cu programele NRK Jazz și NRK P2.

NRK Radio are o aplicație, pe care o poți instala pe telefon, tabletă, chiar laptop.  Ai 16 posturi într-o singură aplicație. Posturi de știri, de sport, de jazz, de rap, de muzică clasică, de rock. La NRK P1 poți alege chiar regiunea. Dacă vreau să ascult emisiuni, știri mai ales culturale, dau pe NRK P2. La NRK P2 emisiunea preferată este Spillerom, e în jurul prînzului și are tot soiul de invitați muzicieni sau alte soiuri de artiști. Se ascultă muzică bună, se vorbește clar, cam jumătate sigur pricepi. Emisiunile rămîn agățate online cam jumătate de an, așadar poți asculta sau reasculta oricînd.

Preferatul meu este, evident, NRK Jazz se poate asculta toată ziua, de dimineața pînă seara. Nu te plictisești.

II. Pe cel de-al doilea post de radio l-am descoperit prin Tor Hammerø – cel care scrie cronici inspirate și la obiect despre tot ce mișcă în jazzul norvegian. Postul se numește Ordentlig Radio. Funcționează tot pe bază de aplicație. Emisiunea lui Tor Hammerø este Tor de Jazz, în fiecare miercuri de la ora 10 seara, în reluare sîmbătă de la ora 13. Invitații nu sînt puși să vorbească un ceas întreg, se ascultă muzica lor în principal.

Lasă un comentariu