Muzicieni norvegieni la Gărîna Jazz Festival 2019

Dacă primul pe listă e Jan Garbarek, pe 11 iulie, nu mai puțini valoroși muzicieni norvegieni îi urmează:

pe 12 iulie, The Bass Viking – Per Mathisen ajunge iarăși la Gărîna Jazz Festival, dar cu alt proiect , cu Ruggero Robin la chitară și Gergo Borlai la tobe. O să fie energizant, cu umor și inspirație. Garantez pentru Per Mathisen – e fabulos. A scos și un album nou, cu Ulf Wakenius și Gary Husband. Să-l ascultați dacă aveți chef de ceva fresh.

În ultima zi, duminică, 14 iulie, cu Maciej Obara în quartet vin Ole Morten Vågan și Håvard Wiik. Un contrabasist uluitor, doar face parte din trioul Mariei Kannegaard, și un pianist și mai și. Håvard Wiik are niște albume foarte bune la Jazzland Recordings, printre ele unul în duo cu Håkon Kornstad. Căutați și-i ascultați și separat că nu aveți de pierdut.

Tot duminică, în trioul lui John Surman va cînta vibrafonistul și percuționistul Rob Waring. E tot pe lista norvegienilor, chiar dacă la origine este american. S-a stabilit în Oslo din 1981. Are tot soiul de proiecte interesante pe scena muzicală norvegiană, mai ales pe cea de muzică contemporană.

Așadar, un contrabasist și un chitarist bas, un pianist, un vibrafonist/percuționist și un mare saxofonist ar face de un quintet. Fiecare cîntînd piesele celorlalți. Cum ar fi?!

Am luat-o pe cîmpii, știu. Ne vedem la Gărîna Jazz Festival în curînd.

Informații despre tot aici: www.garana-jazz.ro

ps: sper că vă plac textele de prezentare de pe site (poate mai puțin al lui Garbarek, e dezlipit din comunicat, n-are sclipici de aici)

Lasă un comentariu